Redescoperă România

,,REDESCOPERĂ ROMȂNIA”

 Asociația Culturalǎ ,,INNOVARTE" (București) ca inițiator și dezvoltator de proiect și, Direcția Județeanǎ pentru Culturǎ-Brǎila (serviciu public deconcentrat al Ministerului Culturii) au convenit realizarea în parteneriat a Proiectului dedicat promovǎrii valorilor culturale, istorice, științifice și turistice romȃnești intitulat: ,,Redescoperǎ Romȃnia!”, printr-un material profesional digital, de tip producție documentarǎ audio - video (microfilm). 
 În contextul actual, în care atȃt concertele publice, cȃt și posibilitatea de a cǎlǎtori în interes turistic și cultural sunt aproape inaccesibile, proiectul ,,REDESCOPERĂ ROMȂNIApropune o alternativǎ extrem de accesibilǎ, interesantǎ și atrǎgǎtoare – dar și de cel mai înalt nivel tehnic și profesional pentru aceste activitǎți atȃt de necesare educației, informǎrii, conștientizǎrii și cointeresǎrii publicului în cunoașterea și protejarea valorilor cultural și istorice romȃnești, punerea lor în valoare și promovare la nivel național și internațional, mai ales a celor care nu  sunt foarte cunoscute sau prea intens mediatizate. 
Redescopera Romania Braila Part 1        Redescopera Romania Braila Part 2

Municipiul și Județul Brǎila cu numeroasele și deosebit de interesantele sale obiective de patrimoniu cultural - de importanțǎ localǎ, dar și naționalǎ și universalǎ - se numǎrǎ între pilonii principali pe care este construit conceptual acestui proiect, deoarece este pǎstrǎtoarea unui bogat patrimoniu cultural-spiritual și istoric de un înalt nivel, aflat într-un stadiu bun și foarte bun de conservare, care ar putea genera un interes deosebit pentru toate categoriile de public.

Realizarea proiectului dedicate Municipiului și Județului Brǎila oferǎ publicului din țarǎ și din afara granițelor ei, rǎgazul, timpul și posibilitatea de a vizita virtual/online și accesa ulterior obiectivele prezentate, promovate/puse în valoare și popularizate prin intermediul produsului cultural final al proiectului în discuție.

Proiectul se adreseazǎ audienței de toate categoriile și, este raportat în totalitate la relația cu mediul online, iar activitatea principalǎ constǎ în realizarea unei serii de 10 transmisiuni audio/video online, în regim LIVE - pe paginile și profilurile de facebook ale partenerilor proiectului care însumeazǎ peste 100.000 de abonați, ulterior lansǎrii fiind popularizate și prin intermediul canalului Youtube și fiind astfel accesibile publicului pe termen nelimitat.

Distribuirea produsului(-elor) video, în regim LIVE, se face pe urmǎtoarele platforme online:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1253969668290688&ref=watch_permalink 

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1253969674957354&ref=watch_permalink

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1253968791624109&ref=watch_permalink

https://www.facebook.com/StefanDonigaPianist/videos/1253969664957355

https://www.facebook.com/events/4461288130580501/

Promovarea încrucișatǎ a produselor video pe platformele online ale tuturor celorlalte orașe implicate în proiect: Cluj, Făgăraș, Covasna, Focșani, Sălaj, Sulina, Iași, Deva și, respectiv, Brǎila.

Fiecare dintre aceste transmisiuni va prezenta o regiune geograficǎ sau istoricǎ, un județ, un oraș cu obiectivele culturale/de patrimoniu cultural, istorice, științifice și/sau turistice de importanțǎ majorǎ din Romȃnia, într-o formulǎ atractivǎ și foarte accesibilǎ, care îmbinǎ sinergic prezentarea profesionistǎ a acestor obiective cu muzica clasicǎ și cinematografie documentarǎ de cel mai înalt nivel calitativ.

Proiectul este conceput cu sprijinul jurnalistului și producǎtorului de televiziune britanic Charlie Ottley. Prezența sa în echipa de implementare a proiectului oferǎ o garanție a unui înalt standard calitativ de producție și promovare, dar și un avantaj considerabil de imagine, credibilitate și vizibilitate internaționalǎ, un plus de expriențǎ în comunicare a produselor și rezultatelor vizate, un sprijin important fiind reprezentat de punerea la dispoziție, fǎrǎ costuri, a producțiilor sale cinematografice documentare din seria Wild Carpathia, difuzate pȃnǎ în present în 110 țǎri, precum și a accesului la canalele de social-media care îi aparțin acestuia.

DJC Brǎila a avut însǎrcinǎri diverse în cadrul proiectului, de la stabilirea – de comun acord – a obiectivelor de patrimoniu cultural ce vor fi promovate, la sprijin logistic, științific, metodologic, profesional și material în acord cu dispozițiile legale în materie (Hotǎrȃrea 90/2010, Legea 422/2001, Hotǎrȃrea 387/2003, ș.a.), la activitǎți de ordin administrativ, organizatoric și de intermediere a relațiilor de lucru între echipa de proiect și principalii noștri colaboratori, respectiv: Înaltpreasfinţitul Părinte Casian – Arhiepiscop al Arhiepiscopiei “Dunǎrea de Jos”, minunații preoți ai Bisericii “Sf. Arhanghel Mihail”, Managerul Muzeului Brǎilei “Carol I” – Prof. Dr. Ionel Cȃndea, mult îndrǎgitul manager al Teatrului “Maria Filotti” – Lucian Sabados, managerul Bibliotecii județene – Dr. Dragoș Neagu și gazda unei cunoscute și foarte reușite restaurǎri din Centrul Vechi al Brǎilei pe care o veți recunoaște în imagini, pȃnǎ la punerea la dispoziție a surselor și resurselor de documentare, realizarea unei pǎrți a turului ghidat, etc.

Echipa de proiect este formatǎ exclusiv din profesioniști înalt calificați,  fiecare pe domeniul sǎu de competențǎ, dintre care amintim pe:

- Charlie Ottley – jurnalist și producǎtor britanic de renume internațional care, îndrǎgostit de  Romȃnia și valorile ei, a realizat seria „Flavours of Romania” unde, prin cele 9 episoade ale documentarului sǎu, prezintă unele dintre cele mai frumoase şi puțin cunoscute locuri ale României, militȃnd pentru conservarea patrimoniului natural şi cultural al țǎrii noastre. Tot el este și autorul celebrei și mult vizionate serii de documentare „Wild Carpathia“, serie ce avea să facă înconjurul lumii și prin care Charlie Ottley a făcut mai multă reclamă României peste hotare, decât au reuşit toate guvernele de după 1990. „Wild Carpathia“ a avut un mare impact peste hotare, audienţa cumulată încele 110 ţări în care s-au difuzat documentarele ridicându-se la 100 de milioane de telespectatori.

Ștefan Doniga – pianist, unul dintre cei mai activi şi mai apreciați muzicieni ai generației sale, susținând concerte şi recitaluri pe cele mai importante scene muzicale din România (inclusiv în cca. 4 spectacole și evenimente unicat pe scena Teatrului “Maria Filotti” din Brǎila) şi în peste 20 de țări din Europa şi Asia, autorul mai multor scenarii de spectacole de teatru-dans, cu distincții obținute pentru muzică de teatru, realizator şi prezentator al unor emisiuni de radio şi televiziune, cu experiențǎ în domeniul regiei tehnice pentru spectacole de operă, etc.

- Diana Jipa – unul dintre cei mai versatile și dotați violoniști români, colegǎ și partenerǎ de scenǎ a pianistului Ștefan Doniga, în cele mai multe dintre proiectele naționale și internaționale  realizate împreunǎ, care, la numai 10 ani debuta artistic cu Orchestra Filarmonică „Gh. Dima ” din Brașov, concertȃnd de atunci  ca solistǎ cu multe și mari orchestre filarmonice (Orchestra Filarmonică „Moldova” - Iași. „Petre Constantinescu” din Ploiești, „ Oltenia” din Craiova, Orchestra Simfonică „Fleischmann”- Cork, Orchestra de Cameră „Unirea”- Focșani, Universitatea Națională de Orchestre de Muzică, Orchestra Doctorilor „Emil Nichifor”, orchestrele din Oradea, Pitești, Târgoviște, Botoșani,  prezențǎ nelipsitǎ de la festivaluri de mare anvergurǎ naționalǎ și internaționalǎ (ex. Festivalul Internațional „George Enescu”, Festivalul „Paganiniana” la Genova, Italia pe Iperviolino, la Moscova) cu numeroase recitaluri în România, Grecia, Italia, Republica Cehă, Germania, Rusia, Belgia, Olanda, Coreea de Sud.

- Mihai Toma – muzician de orchestră, compozitor și producător romȃn, autor al proiectului național „Dacika”, autor al mai multor piese a căror muzică combină sunete electronice, ritmuri Chill-Out sau Up-Tempo, percuție etnică și teme populare inspirate din tradițiile românești, precum și din alte culturi din întreaga lume, primul şi singurul compozitor romȃn de muzică electronică invitat să participle în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“ (2015) cu un proiect original intitulat „Enesciada“, în care a reinterpretat muzica marelui compozitor român.

Adresă

 Bulevardul Unirii nr. 22, Sector 3, Bucuresti 030833

telefon +40 212228291

comunicare@cultura.ro

fax +40 212228291

 

VCNT - Visitorcounter

Today 2

Week 307

Month 1178

All 73613

Currently are 7 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ministerul Culturii este autoritatea publică centrală responsabilă de elaborarea și aplicarea strategiei și politicilor în domeniul culturii.